HockeyNews
PLUS

Kritisk Örebrotränare efter ny förlust: "Prata är vi bra på"

(22676) Niklas Eriksson-Nick Ebert
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 11 mars 2022

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Sex av Örebros nio senaste matcher har slutat med förlust.
Det trots att man i gruppen pratat mycket om vad man vill åstadkomma ute på isen.
– Prata är en sak, göra är en annan, det är det vi saknar just nu. Vi måste göra saker, för att prata är vi bra på, säger tränaren Niklas Eriksson efter 1–3 mot Timrå.

Örebro är på väg att tappa greppet kring en placering bland de sex främsta.

Blott två trepoängare och en straffseger på de nio senaste matcherna gör att just nu är sexa tack vare bättre målskillnad än Leksand och Färjestad, men där båda de lagen har en match mindre spelade.

Den senate förlusten ramlade alltså in på kontot under torsdagskvällen när man föll mot jumbon Timrå på bortaplan.

Slutresultatet skrevs till 1–3, efter att Örebro ändå haft en bra start på tredje perioden med tidigt mål och press i offensiv zon.

– Jag tycker att de vinner fler dueller än oss över hela banan generellt. Vi kommer ut bra i tredje och får ett mål att gå på och jag tycker att vi har 5-6 bra minuter efter det där vi trummar och får fast pucken och har några bra lägen. Men sedan slinker matchen ur vår hand igen och Timrå tar över den. Jag kan inte säga annat än att Timrå vinner rättvist, säger Niklas Eriksson efter matchen.

LÄS MER: Åberg bröt måltorkan för viktiga poäng i bottenstriden: "Brukar lösa sig"

Slutspel kommer det dock bli oavsett för Örebro.

Men Eriksson medger att man har en hel del att fundera över och problem att lösa innan det där dags att börja kämpa om guldet.

– Vi har varit inne i en period där vi haft ett spel som vi inte är nöjda med men där vi kanske haft några resultat som runnit vår väg, men spelmässigt så har vi inte haft den fart och intensitet och energi i spelet som vi vill ha. Det är något vi jobbar med i gruppen och försöker hitta vägar ut ur, men jag tycker inte att vi lyckas idag heller riktigt, säger Eriksson.


Libor Sulak gjorde mål, men annars var det mest depp för Örebro mot Timrå. Foto: Bildbyrån

För Örebro vill göra avtryck i slutspelet, inte bara vara med.

– När vi gick in i de här fem sista matcherna så sa vi att målet med de här matcherna är att hitta ett spel, för vi vet att vi kommer komma till slutspel. Vi vill ha ett spel som kan utmana med, inte överleva. Och jag tycker att vi mer spelar för att överleva just nu. Vi pratar mycket om att spela för att vinna och jag tycker inte att vi gör det. Det är det vi jobbar med hela tiden, som gör att vi kan utmana och försöka vinna, säger han.

Närmast väntar nu ytterligare ett desperat motstånd då Örebro gästar Hovet för möte med Djurgården under lördagen.

Kanske är det då man omsätter allt snack till en bra prestation på isen?

– Prata är en sak, göra är en annan, det är det vi saknar just nu. Vi måste göra saker, för att prata är vi bra på, säger Eriksson.

 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)